09-05-06

Een overzicht van de voorbije publicaties

 
:: [09/05/06] Scruton voor Vlaams Belang
Op vrijdag 23 juni 2006 komt de vooraanstaande en conservatieve Engelse filosoof Roger Scruton naar Antwerpen om, op uitnodiging van het Vlaams Belang, een lezing te geven over “Our Moral Crisis and How to Overcome It.” Met dit colloquium wil de partij een poging doen om het intellectueel debat in Vlaanderen te ondersteunen en te bevoorraden. Zorg dat je dit debat niet mist !
meer lezen>>> 

 :: [08/05/06] Christelijk Vlaanderen start petitie tegen kerkbezettingen
Terwijl de pers vol staat van berichten over christenen en sommige van hun leiders die enthousiast hun lege kerken vullen met illegalen, is een meerderheid van de christenen er hoegenaamd niet mee opgezet dat hun kerken en kapellen gebruikt worden om een politieke agenda te realiseren. Voor hen moet een kerk een plaats van gebed zijn en voor de eredienst voorbehouden worden. Daarom start het nieuwe initiatief Christelijk Vlaanderen met een petitie tegen de kerkbezettingen en ook jij kan die tekenen.
meer lezen>>> 

 :: [06/05/06] Uw kind in veilige handen op een provinciale school?
Wie zijn kind naar een provinciale school stuurt, gaat er van uit dat de inrichtende macht er alles voor doet om te waken over een basisvorm van welzijn van het toevertrouwde kind en dat opgetreden wordt wanneer er tekenen zijn dat dit welzijn in het gedrang komt. Het wordt echter een probleem wanneer men weigert pertinent op te treden en aldus het gevaar bestaat dat de dreiging blijft en zelfs toeneemt.
meer lezen>>>
 
:: [28/04/06] Jongerencafé en fuif in Dilbeek
De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) organiseren hun jaarlijkse trefdag op zaterdag 29 april 2006 en deze keer in Dilbeek. Tijdens dit gebeuren kan elke politiek geïnteresseerde jongere kennismaken met de Vlaams Belang Jongeren, de werking, de standpunten en de leden en sympathisanten. Bovendien is tal van animatie voorzien. Het wordt dus weer een spetterend evenement.
meer lezen>>>  

 :: [25/04/06] Debat met Gerolf Annemans en Jean-Pierre Van Rossem
Het Gentse Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond organiseert op woensdag 26 april 2006 een debat over misdaadbestrijding. Het thema is net als bij het islamdebat in februari hoogst actueel: de recente moord op Joe in het centraal station in Brussel, de klacht van winkeliers i.v.m. de overvallenplaag, de campagne van het Vlaams Belang "Uw veiligheid, onze prioriteit", de geringe vervolging van kleine misdaadfeiten in Brussel en Dendermonde, ... Met Gerolf Annemans en Jean-Pierre Van Rossem op het programma een gevaarlijke cocktail…
meer lezen>>> 

 :: [19/04/06] Provincieraad van woensdag 19 april 2006
Ik heb in het verleden al eens mijn beklag gedaan over gedeputeerden die weigeren op vragen te antwoorden, over gedeputeerden die hun kat sturen naar de commissies en de provincieraad, over provincieraadsleden voor wie een commissievergadering niet rap genoeg gedaan dan zijn en die desnoods zelf vroeger opstappen, over provincieraadsleden die geen flauw idee hebben van de inhoud van de geagendeerde dossiers… En denk je dat het iets heeft opgebracht?
meer lezen>>> 

 :: [14/04/06] Lezersbrief: De beste bescherming
Naar aanleiding van de berichtgeving over de veiligheidsmeeting van het Vlaams Belang, de moord op een tiener voor een mp3-speler en het voorstel van de procureur van Oudenaarde om prioriteiten te stellen in de vervolging van criminaliteit schreef ik een lezersbrief naar het Nieuwsblad die vandaag werd gepubliceerd.
meer lezen>>> 

 :: [03/04/06] Bezoek aan het Europees Parlement
Morgen vertrek ik samen met een delegatie van de Oost-Vlaamse provincieraad voor een tweedaags bezoek aan Straatsburg. Hierbij zal vooral aandacht besteed worden aan het EU regionaal beleid, de Europese structuurfondsen en de Europese programma´s. Ik kijk alvast uit naar het programma, ook al is het mijn vierde bezoek aan het Europees Parlement, maar ook het gezelschap op zich lijkt me reuze mee te vallen.
meer lezen>>> 

 :: [15/03/06] Provincieraad van woensdag 15 maart 2006
Bij de aanvang van de legislatuur 2000-2006 heeft men de illusie dat de pertinente bemerkingen die men maakt en de constructieve voorstellen die men doet een positieve invloed zouden hebben op het beleid. Helaas moet ik na 5 jaar vaststellen dat de ivoren toren van de bestendige deputatie er nog steeds is en men ongestoord zijn gang gaat. Arrogant totdat men standt…
meer lezen>>> 

 :: [09/03/06] Debat over democratie is ondemocratisch
Op woensdag 8 maart 2006 vond in De Vooruit een zogenaamd drieluik rond democratie plaats. Voor de voormiddag werden de klassen van de laatste graad secundair onderwijs uitgenodigd, de namiddag richtte zich meer tot universiteitsstudenten en het derde luik was een openbaar avonddebat van de partijvoorzitters, maar niet iedereen was op dit "democratisch" debat welkom…
meer lezen>>> 

 :: [05/03/06] Op verkiezingstoer in Nederland
Op dinsdag 7 maart 2006 worden in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Aangezien ik de verkiezingsperiode een leuke periode vind en ik ook graag campagne voer, ben ik een dag een handje gaan toesteken in Rotterdam tijdens een campagnedag van "Nieuw Rechts".
meer lezen>>> 

 :: [01/03/06] Debat met nationale jongerenvoorzitters
Morgen vindt in Antwerpen een debat plaats met alle jongerenvoorzitters van de politieke partijen. Namens de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) mag ik als ondervoorzitter daar onze kleuren verdedigen. U komt toch ook?
meer lezen>>> 

 :: [22/02/06] Geen boycot door Carrefour van Deense producten
Deze avond voerden leden van de Gentse Vlaams Belang Jongeren (VBJ-Gent) actie aan de Carrefour van Oostakker en verspreidden door middel van een pamflet een positieve oproep onder hun klanten. Aanleiding was de actieve medewerking van bepaalde Carrefourcentra aan de boycot van Deense producten.
meer lezen>>> 

 :: [09/02/06] Tanguy Veys komt naar u toe
De beste reclame en tevens de goedkoopste reclame voor het Vlaams Belang is de mond aan mond reclame. Als je dan als mandataris wordt uitgenodigd om bij mensen thuis voor een groep genodigden de standpunten en de werking van het Vlaams Belang uiteen te zetten, beschik je over de ideale voorwaarden om heel efficiënt en succesvol te werk te gaan.
meer lezen>>> 

 :: [08/02/06] Provincieraad van woensdag 8 februari 2006
Er viel deze keer op de zitting weinig spektakel te rapen. De dossiers kabbelden rustig over de agenda. Het Vlaams Belang blijft evenwel een sterke speler tijdens de zitting zowel qua inzet als inhoud.
meer lezen>>> 

 :: [03/02/06] Leiders voor morgen
De gemeente- en provincieraadsverkiezingen van zondag 8 oktober 2006 naderen met rasse schreden. Veel jongeren zullen die dag namens het Vlaams Belang op de kieslijst staan. Het is belangrijk dat deze jongeren een goede scholing krijgen en degelijk voorbereid worden op de verkiezingscampagne en een mogelijk mandaat.
meer lezen>>> 

 :: [01/02/06] De zaak van de Deense cartoons van Mohammed
De hetze van moslims die oproepen tot geweld en tot een boycot van Deense producten en het effectief toepassen van geweld en islamitisch racisme, nopen mij om mijn volledige solidariteit uit te spreken tegenover de Deense bevolking. Uit protest tegen deze middeleeuwse toestanden publiceer ook ik de gewraakte cartoons en roep ik op om de petitie te tekenen en de banner te plaatsen.
meer lezen>>> 

 :: [19/01/06] Vrijheidslaureaat tegen vrije meningsuiting
De Waalse MR-senator Alain Destexhe ontving gisteren de Prijs van de Vrijheid 2006 van de rechts-liberale denktank Nova Civitas. Een mooi gebaar van Nova Civitas, maar het is evenwel opvallend dat diezelfde Alain Destexhe het veel moeilijker heeft als het gaat om de vrije meningsuiting…
meer lezen>>> 

 :: [18/01/06] Provincieraad van woensdag 18 januari 2006
Deze zitting begon alvast goed, want voor het vragenuurtje werden van de 15 geagendeerde mondelinge vragen er 12 ingediend door het Vlaams Belang. Zeg nog eens dat het Vlaams Belang niets uitspookt met het mandaat dat het van de kiezer kreeg.
meer lezen>>> 

 :: [11/01/06] Film La Haine: Brandend actueel
Naar aanleiding van nieuwjaar en de rellen van vorig jaar halen de Vlaams Belang Jongeren Gent (VBJ-Gent) de cultfilm "La haine" van stal. Het “allochtone nieuwjaar” waarbij tientallen wagens in vlammen opgaan, werd immers ook dit jaar weer in de Elzas en andere streken van Frankrijk uitbundig gevierd, deze keer “slechts” 425 auto’s. De film en de thematiek is dan ook brandend actueel.
meer lezen>>> 

 :: [10/01/06] Minister Dewael zet burgemeester Beke uit de wind
Naar aanleiding van de klacht die ik indiende tegen burgemeester Frank Beke wegens het onrechtmatig laten verdwijnen van 4 parkeerretributies, laat minister Patrick Dewael, na advies van gouverneur André Denys en na meer dan een jaar, weten dat er voor hem geen reden is om enig gevolg te geven aan mijn klacht. Blijkbaar is het voor de minister geen bezwaar dat Beke zijn boekje te buiten ging. Ik deel alvast niet zijn visie.
meer lezen>>>
 
 :: [09/01/06] Tanguy Veys start nieuwe weblog
Zoals de lezer kan merken, gaat het op deze website hoofdzakelijk over politieke zaken. Aangezien een weblog of een “on line dagboek “ eigenlijk ook over persoonlijke zaken kan gaan, heb ik dan maar beslist om ook een weblog over “de man achter de politieker” op te starten. Niet dat daar veel pikante details uit het privé-leven van Tanguy Veys te rapen zullen vallen, maar de nieuwsgierige bezoeker krijgt toch een beeld over het leven naast de politiek, alhoewel de politiek natuurlijk nooit veraf is.
meer lezen>>> 

 :: [08/01/06] Tanguy Veys opnieuw naar Gentse gemeenteraad?
Op 10 maanden van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen is het goed dat een balans wordt opgemaakt van het gepresteerde werk en dat tevens wordt vooruit gekeken. De inzet van verkiezingen van zondag 8 oktober 2006 zijn voor het Vlaams Belang en voor het Vlaams Belang in Gent in het bijzonder van heel groot belang. Het spreekt voor zich dat hiervoor al het mogelijke moet gedaan worden om een nieuw succes te boeken en hierbij wil ik dan ook meer dan ooit mijn steentje toe bijdragen.
meer lezen>>> 

 :: [18/12/06] Provincieraad van woensdag 14 december 2005
Het is duidelijk dat niet alleen het geld op is, maar blijkbaar ook de inspiratie van het provinciebestuur. Veel opvallend nieuwe zaken stonden niet op de agenda. Geen grote debatten waarbij het hoge woord gevoerd werd. Gelukkig is dit nog altijd een beetje buiten de waard gerekend.
meer lezen>>> 

 :: [17/12/05] Spirit dient klacht in tegen Tanguy Veys wegens racisme
Blijkbaar is het de mode om klachten wegens aanzetten tot haat en racisme in te dienen tegen politici van het Vlaams Belang. Vooral de minipartij Spirit spant hierbij de kroon en neemt zelfs kleinere garnalen, zoals ondergetekende, in het vizier. Ik mag mij dus eerstdaags aan een verhoor verwachten, maar ik ben vrij gerust in de zaak.
meer lezen>>> 

 :: [14/12/05] Doe de Philipotte van Belle-Denktank
Politiek en toneel kunnen soms best hand in hand gaan. De “Philipotte van Belle-Dentank” is een mooi voorbeeld van hoe NTGent inspeelt op een initiatief van Filip Dewinter. Wat de motieven zijn en wat het doel is, is niet volledig duidelijk, maar dat is geen reden om het initiatief op zich te kelderen. Ik doe alvast een kritische benadering.
meer lezen>>> 

 :: [12/12/05] Begrotingsmarathon kent voorspelbaar einde
De uitslag van de negen zittingen ter gelegenheid van de bespreking van de begroting 2006 was niet anders dan de voorbije begrotingsjaren. De politieke meerderheid koos eens te meer voor het eigen grote gelijk en de protesterende minderheid stond erbij en keek ernaar. Toch vallen ook dit jaar enkele opvallende gebeurtenissen te melden. Een verslag van iemand die het allemaal vanop de bovenste rij meemaakte...
meer lezen>>>

18:30 Gepost door Tanguy Veys | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.